Het Publiek

De Virtual Classroom Biologie is een openbare onderwijssite van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hoewel deze site tot stand gekomen is met als eerste doel om middelbare scholieren in de gelegenheid te stellen een kijkje te nemen in de keuken van de universiteit, blijkt ze bezocht te worden door een veel breder publiek. En zo is het ook prima, want iedereen is welkom! Neem plaats in de collegebanken of aan de practicumtafel.
 
Zo kan bijvoorbeeld iedereen die nieuwsgierig is naar wat zich op microschaal afspeelt over de schouder van een onderzoeker meekijken en de microwereld die door een elektronenmicroscoop blootgelegd wordt ontdekken. Onder plaatjesgalerij en bij Embryologie zijn honderden foto's met beschrijvingen gepresenteerd van microscopische preparaten die biologiestudenten in hun bachelor bestuderen. Er is nog meer materiaal opgenomen dat afkomstig is uit het reguliere curriculum of van onderzoeksthema's. Wie van het groene houdt, kan het Landschap en de Natuur in het Rijk van Nijmegen in een rijkgeïllustreerde presentatie geïnspireerd van de cursus Biodiversiteit digitaal verkennen en de onstaansgeschiedenis ontdekken van dit wandelgebied bij uitstek. Hooikoortspatiënten zullen alles (naja... bijna) te weten kunnen komen over Pollen, de plaaggeest die hen klachten bezorgt. Wie technisch geïnteresseerd is kan zich in de microscopie techniek verdiepen. Oud-studenten en oud-medewerkers zullen misschien met nostalgie terug willen blikken op de laatste minuten van de oude gebouwen van de FNWI (Bèta faculteit) en willen aanschouwen hoe het Toernooiveld plaats heeft gemaakt voor futuristisch architectuur (Meer...).
 
Opmerking: Alles uit deze site mag vrij voor eigen "lering en vermaak" gebruikt worden, maar het materiaal valt onder auteursrechten van de Radboud Universiteit Nijmegen

http://www.vcbio.science.ru.nl/information-for-public/print/

laatst aangepast: 1 mei 2011