Zoek Sitemap   
English    
Afzender
Radboud UniversiteitFaculteit der NWIBiologieHOMEINFORMATIE VOOR > Scholieren/Instromers

Scholieren/Instromers

Over de Virtual Classroom Biologie...

De Virtual Classroom Biologie is één van de "Online Proefstuderen" sites van de Radboud Universiteit Nijmegen waar je op afstand als het ware een "kijkje" kunt nemen in de keuken van de universiteit.
Op deze site zijn onderwerpen opgenomen die specifiek te maken hebben met de studies Biowetenschappen. Op de Plaatjesgalerij kun je honderden microscopische opnamen bekijken over de opbouw van planten en dieren. Deze foto's zijn gemaakt van dezelfde preparaten die biologiestudenten gedurende practica bestuderen. Met behulp van een elektronenmicroscoop simulator kun je zelf op ontdekkingstocht gaan naar structuren op micro- en nanoschaal in biologisch en ander onderzoeksmateriaal. Uit bachelorcursussen en onderzoeksprogramma's zijn de volgende onderwerpen tot rijkgeïllustreerde Webmodulen verwerkt: "Mitose en Meiose", "Het Landschap en de Natuur rond Nijmegen" uit het thema biodiversiteit, "De Microwereld van Bladeren", "De Vroege Embryologie bij Dieren" en "Pollen en Hooikoorts". Op de pagina's onder Kijk met studenten mee zijn filmpjes te zien die studenten zelf gemaakt hebben over hoe het is om Biologie in Nijmegen te studeren en wat er op onderzoeksafdelingen wordt gedaan. Je kunt daar ook serie foto's zien die opgenomen zijn gedurende zaal- en veldpractica en je kunt kijken hoe het op college eraan toe gaat. Binnenkort wordt de doorkijk uitgebreid met enkele korte filmpjes opgenomen gedurende colleges uit de bacheloropleiding.

"Bio" studies in Nijmegen

Misschien ben je hier terechtgekomen terwijl je eigenlijk concrete informatie over (bio)studies zoekt. Hier wat handige links op een rijtje:
 • Studeren in Nijmegen: Zoek je informatie over studeren aan de universiteit Nijmegen in het algemeen? Op de scholierensite "Studeren in Nijmegen" vind je allerlei nuttige tips en leuke informatie over studies, voorlichtingsprogramma's, de campus de stad Nijmegen en nog heel veel meer (Meer ...). Ook de algemene onderwijssite geeft voorlichtingsinformatie (Meer ...).
   
 • Het Radboud Pre-University College of Science (PUC of Science) bereidt leerlingen uit het voortgezet onderwijs beter voor op een betaopleiding door tal van activiteiten te organiseren, zoals lessen, practica en excursies, proefstuderen, masterclasses, de girls science day. Ook voor docenten in de beta-richting kunnen die programma's van belang zijn.
   
 • Profielwerkstukken: En dan bestaat er nog speciaal voor scholieren uit de bovenbouw VWO een steunpunt waar je onder bepaalde voorwaarden hulp kunt vragen bij het verrichten van je eigen experimenteel onderzoek en profielwerkstuk in de Bèta richting (Meer ...).
   
 • Alle Bacheloropleidingen in de Beta vakken (Meer ...), waaronder Biologie en Medische Biologie en Moleculaire Levenswetenschappen.
   
 • Een brede keuze aan Master opleidingen in de Biologie en Moleculaire Levenswetenschappen (Meer...)

 
Gebruik: Al het onderwijsmateriaal dat op deze site gepresenteerd wordt mag gebruikt worden voor eigen werkstukken en in lessen op school of voor privé doeleinden (meer over aansprakelijkheid en kijk even op ©, want de Radboud Universiteit behoudt alle auteursrechten). Als je iets van deze site gebruikt, vergeet niet de Virtual Classroom Biologie (www.vcbio.science.ru./nl) als bron te vermelden.
 

laatst aangepast: 1 mei 2017