Zoek Sitemap   
English    
Afzender
Radboud UniversiteitFaculteit der NWIBiologieHOMEINFORMATIE VOOR > Ouders

Ouders

Vragen van ouders van toekomstige studenten

Als ouder en/of voogd van een VWO leerling krijg je meestal te maken met belangrijke vragen rond de studiekeuze en studiebegeleiding van je kind(eren): "Welk profiel moet mijn kind gevolgd hebben om straks een bepaalde studie te kunnen/mogen volgen? Wat houden de verschillende studies in en wat zijn de verschillen in beroepsperspectief? Hoe kan ik mijn zoon of dochter het beste ondersteunen bij zijn/haar studiekeuze? Hoe is studiefinanciering geregeld? Hoe kan mijn zoon/dochter straks aan een kamer komen in Nijmegen? Waarom Nijmegen?"
 
De Virtual Classroom Biologie van de Radboud Universiteit Nijmegen, waar u nu terecht gekomen bent, is NIET de aangewezen plek om studievoorlichting te geven, maar graag verwijzen u door naar andere platforms die WEL de informatie bieden die u zoekt.
 

A. Algemene voorlichtingsites over straks studeren aan de Radboud Universiteit Nijmegen

Gegevens zoals globale inhoud van de studies, beroepsmogelijkheden, voorlichtingsdagen, toelatingseisen, het leefklimaat van de stad en woon-, sport-, bibliotheek en restauratievoorzieningen:
 • Specifiek voor ouders. Meer
 • Studeren in Nijmegen. Een site gericht op scholieren met allerlei nuttige tips en leuke informatie staan over alle studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen, voorlichtingsprogramma's, de campus en de stad Nijmegen. Meer ...
 • Alle Bacheloropleidingen van de Radboud Universiteit op een rijtje, met links voor meer informatie over specifieke studies: Meer...

B. Specifiekere informatiesites over bèta studies in Nijmegen

Exactere gegevens over het curriculum van de studies, waaronder de biowetenschappen, aan de Nijmeegse Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI):
 • Studiegidsen (Meer...) van alle bachelor en master opleidingen van de FNWI met een korte actuele beschrijving van de cursusinhoud.
 • Bachelor Biowetenschappen in Nijmegen: Meer...
 • Bachelor Moleculaire levenswetenschappen in Nijmegen: Meer...
 • Master Biologie met keuze uit de richtingen (tracks) Biologie, Medische Biologie en Milieu-natuurwetenschappen: Meer ...
 • Master Cognitieve Neurowetenschappen: (Meer...
 • Master Moleculaire Levenswetenschappen met de tracks Chemistry for Life, Functional Genomics, Clinical Biology en Neuroscience/Neurobiology: Meer...
 • Pre-University College of Science (PUC for Science): Meer ... Dit programma heeft als doel leerlingen uit het voortgezet onderwijs beter voor te bereiden op de overstap naar een universitaire bèta opleiding. alle informatie over beta studies onder één kapstok. Het PUC bereidt leerlingen uit het voortgezet onderwijs beter voor op een betaopleiding door tal van activiteiten te organiseren, zoals lessen, practica en excursies, proefstuderen, masterclasses, de girls science day.

C. Deze site: Een kijkje nemen in de keuken bij biowetenschappen

De hoofdmoot van de site gaat inhoudelijk over studieaspecten van het vak Biologie.
 • Onder Kijk met studenten mee kunt u aan de hand van serie foto's en filmpjes een indruk krijgen van de dagelijkse aspecten waar een Nijmeegse student Biologie mee te maken krijgt: de hoorcolleges, zaal- en veldpractica, het reilen en zeilen achter de deuren van onderzoeksafdelingen.
 • In de Plaatjesgalerij kan men op afstand enkele honderden preparaten bekijken over de opbouw van planten en dieren, zoals biologiestudenten dat doen, ieder met een eigen microscoop en onder begeleiding van assistenten gedurende practica in de bachelor fase.
 • Er een aantal rijkgeïllustreerde Webmodulen ontwikkeld over onderwerpen uit de bachelorcursussen en van onderzoeksprogramma's, bijvoorbeeld over "Mitose en Meiose" uit de inleidende week, "Het Landschap en de Natuur rond Nijmegen" uit het thema biodiversiteit, "De Microwereld van Bladeren" in het kader van de cursus Evolutie en ontwikkelingsbiologie van de planten, "De Vroege Embryologie" dat bij de cursus Humane embryologie en voortplanting aan bod komt en "Pollen en Hooikoorts" een thema uit Biotechnologie van planten.
 • Met de elektronenmicroscoop simulator kunt u over de schouders van onderzoekers meekijken en zelf op ontdekkingstocht gaan naar structuren op micro- en nanoschaal in biologisch en ander onderzoeksmateriaal.

laatst aangepast: 1 jan 2014