(Bio)studenten

Practicum biologie Radboud Universiteit Nijmegen; foto Dick van Aalst De Virtual Classroom Biologie is niet alleen een "Online proefstuderen" site waar scholieren op afstand als het ware een "kijkje" kunnen nemen in de keuken van de Radboud Universiteit Nijmegen. De site bevat onderwijsmateriaal uit het curriculum dat bedoeld is voor JOU, "reguliere" student in de bio-richting! Je vindt er:
 
Een uigebreide Plaatjesgalerij met tekeningen over levenscycli en met foto's van meer dan 500 microscopische preparaten over de anatomie van planten en dieren. Dit materiaal maakt deel van de stof die gedurende practica van het eerste en derde jaar aan bod komt. De foto's zijn voorzien van labels en van een korte uitleg in het Nederlands en in het Engels.
 
Verder zijn nog een aantal cursusonderdelen en thema's uit het onderzoek tot Webmodulen omgezet. Deze modulen bevatten veel illustraties en verdiepingsstof. Er staan bijvoorbeeld modulen over:
  • "Celcyclus: Mitose en Meiose" is bedoeld als zelfstudie minicursus (Inleidende week) ter voorbereiding op de reeksen Evolutie en Ontwikkelingsbiologie van Planten en Dieren (meer...)
  • "Landschapstypen in natuurgebieden rond Nijmegen", onstaangeschiedenis van gebieden en ecologische kenmerken (uit de cursus Biodiversiteit, meer...)
  • "De Microwereld van Bladeren" en "Stengelgroei" (Evolutie en Ontwikkelingsbiologie van de Planten) en "Pollen: Ecologie en Hooikoorts"
  • "Vroege Embryologie" bij de zeeëgel, de kikker/pad, de kip, de muis en de rat (onderdeel van de cursussen Ontwikkelingsfysiologie van de Dieren, en humane embryologie meer...)
  • "Lichtmicroscopie", over de onderdelen en de instelling van een practicummicroscoop (Inleidende week), maar ook over gevorderde lichtmicroscopische technieken (meer...)
  • "Elektronenmicroscopie" met erin beschrijvingen van de principes van deze techniek" (meer...) een onder
  • "Elektronenmicroscoop in actie" toepassingen rechtstreeks uit de laboratoria van de betafaculteit en een simulator van een scanning elektronenmicroscoop (meer...)

 
Gebruik: Al het onderwijsmateriaal dat op deze site gepresenteerd wordt mag gebruikt worden voor eigen studie/onderwijs of voor privé doeleinden (meer over aansprakelijkheid en kijk even op ©, want de Radboud Universiteit behoudt alle auteursrechten). Als je iets van deze site gebruikt, vergeet niet de Virtual Classroom Biologie (www.vcbio.science.ru./nl) als bron te vermelden, ajb.

http://www.vcbio.science.ru.nl/information_for_students/print/

laatst aangepast: 1 jun 2014