HOME

Wat is de VCBIO ("Virtual Classroom Biologie")?

De "Virtual Classroom Biologie" is een onderwijssite van de Radboud Universiteit Nijmegen, speciaal bedoeld voor middelbare scholieren die een kijkje willen nemen in de keuken van de veelzijdige opleidingen Biowetenschappen in Nijmegen. De VCBIO site bevat onderwijsmateriaal dat op maat ontwikkeld is voor cursussen uit Bio-studies in Nijmegen.


Onderwijsmateriaal over biologie
Praktische info en weetjes over de studies Biowetenschappen in Nijmegen

Het onderwijsmateriaal van de VCBIO site wordt gebruikt door de eigen studenten Biowetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen, maar het leent zich ook voor gebruik in profielwerkstukken en in biologielessen op school (zie © voor de gebruiksvoorwaarden):
  • In de PLAATJESGALERIJ worden zo'n 500 originele illustraties of foto's van microscopische preparaten uit de Bachelors practica Biowetenschappen gepresenteerd (met uitleg!).
  • Onder WEBMODULES staan een aantal reeksen over onderwerpen van de opleiding Biologie, zoals Mitose en Meiose, Embryologie, Landschap en Natuur rond Nijmegen, Pollen en Allergie, De Microwereld van Bladeren, de Ontwikkeling van de Stengel, en nu ook Levenscycli bij Planten. Je kunt ook virtueel door een Elektronenmicroscoop kijken en voorbeelden zien van toepassingen van die techniek in natuurwetenschappelijk onderzoek.
  • KIJK MET ONS MEE is een verzamelplek waar foto's en filmpjes te zien zijn van het leven van studenten en (jonge) onderzoekers in de biologie bij practica, college en op de onderzoeksafdelingen in het Huygensgebouw.
  • INFORMATIE VOOR geeft iedereen op de eerste plaats een korte samenvatting weer van de inhoud van de Virtual Classroom Biologie site. Zoek je/zoekt u echter gegevens over de studie Biowetenschappen in Nijmegen? Toegespitst op verschillende doelgroepen (bijv. toekomstige studenten, instromers, ouders, docenten, schooldecanen), word je / wordt u doorverwezen naar voorlichtingspagina's van de Radboud Universiteit. Daar kun je/ kunt u bijvoorbeeld praktische informatie vinden over studiegidsen, voorlichtingsprogramma's, inschrijvingen, het alumniweb, docentenplatforms, portalen voor studenten uit Duitsland en andere landen en nog veel meer.
  • Onder CONTACT / © staan adresgegevens van de FNWI en informatie over de bereikbaarheid. Meer specifiek over de site Virtual Classroom Biologie kun je lezen wie de personen achter de schermen zijn en hoe de bepalingen over auteursrechten en aansprakelijkheid luiden.
  • http://www.vcbio.science.ru.nl/print/

    laatst aangepast: 2 jun 2014